Puistot

Cert Skytten puisto, Helsinki

Gert Skytten puisto sijaitsee Helsingin Munkkiniemessä. Sen suojissa on myös sankarihauta-alue, jonka keskiössä on Wäinö Aaltosen (1894 - 1966) patsas Maaemo suojelee poikaansa. Paljon nurmialueita sisältävä edustusviheralue on avara, arvokas ja valoisa. Puiston valaistus on toteutettu lyhytvartisilla pylväsvalaisimilla ja muistomerkin patsas on nostettu esiin valonheittimillä.

Tammerkoskenranta, Tampere

Ruoholahden kanava, Helsinki

Teollisuusalueilta vapautuneita ranta-alueita alettiin ottaa Helsingissä uudelleen asuinkäyttöön 1990- luvulla. Helsingin kantakaupungin länsiosaan, Ruoholahteen, rakennettiin uusi kanava, joka halkoo asuinaluetta. Ruoholahden kanavan rannat on valaistu suhteellisen matalalta. Näin on saatu aikaan miellyttävä mutta samalla valoisa ympäristö. Asuinrakennuksia ei ole korostettu vaan ne muodostavat aluetta rajaavan taustan. Riittävästä valaistuksesta veneisiin kulkua varten on myös huolehdittu.

Vanhan kirkon puisto, Helsinki

Kantakaupungin vanhin kirkko ja sitä ympäröivä vanha puisto tunnetaan myös nimellä ruttopuisto sinne 1700- luvulla haudattujen ruttoepidemian uhrien vuoksi. Synkästä menneisyydestään huolimatta puisto on miellyttävä ja hyvin hoidettu levähtämispaikka aivan ydinkeskustassa. Valaisimien ja pylväiden ulkonäköä ei ole puistossa haluttu muuttaa. Pylväsvalaisimien tekniikka kuitenkin vanheni ja ne oli saneerattava. Led-teknologia mahdollisti valaisinten saneerauksen nykypäivän vaatimukset täyttäväksi. Näin voitiin toteuttaa energiaa säästävä valaistus ja samalla säilyttää puiston alkuperäinen luonne. Puisto on onnistunut esimerkki uuden teknologian ja historian kohtaamisesta.